3. 12. 2024   |   svátek má Svatoslav
 

Rajská polévka

Název Množství a jednotka
bobkový list 3 kusy
pepř celý 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
cibule 1 kus
mrkev čerstvá 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Ve čtvrt litru vody povaříme bobkové listy, pepř, nové koření, cibuli a kořenovou zeleninu. Vaříme čtvrt hodiny. Pak přecedíme. V troše vody rozkvedláme mouku a rajský protlak, vlijeme do vývaru a doplníme vodou do jednoho litru. Vše povaříme 10 minut. Dochutíme soli a zelenou petrželi. Do polévky zavaříme rýži.
Rýži si uvaříme zvlášť ve slané vodě.


 


RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí műsli

Postup: Do větší mísy nasypeme balení ovesných vloček, pohankové vločky, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Papoušková buchta

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, postupně přidáme ostatní přísady... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...